BLOGG

sommar på Smultronstället

2012-06-12

Nu längtar barnen och pedagogerna efter värme och sol, vi fick en provsmakning av det under en vecka i slutet av maj. Under den veckan han vi ta fram massor av vattenlek och tänk att det är alltid lika roligt att busa o leka med vatten.

Nu börjar det växa i våra odlingslådor och vi längar efter att få provsmaka den förta jordgubben och våra egna smultron. Vi följer växtligheten varje dag och det är spännande att se vad som kommer upp.

Barnen på tamburinen har byggt sina egna kojor med hjälp av parasoll där lekes det hela tiden och även snickeriet och ritandet o pärlandet har flyttat ut. Det är underbart att se när barnen själva kan välja om de vill vara ute eller inne och leka eller pyssla. Allt är så lätt när barnen inte behövs så mycket kläder på sig för att vara ute en stund.

I slutet av maj hade vi vår årliga portfolioavslutning för våra blivande 6 åringar som skall ta det stora klivet till skolan, som vanligt är det lite känslosamt att tacka av barnen efter att ha fått lånat dem under några år.

Vår sommarfest fick vi flytta in det blev lite trångt men allt går bara man vill, och i år gick det i Astrid Lindgrens tema. Barnen är fantastiska på att sjunga och agera. en stor ros till alla. efter föreställningen dukade vi upp ett Jäättestort fikabord, där föräldrar har bidragit med alla möjliga olika sorters bakverk. TACK till alla som fixade det.

ha en skön sommar hälsningar Monica

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)